Deze babysite is een onderdeel van groeimee.nl
Maak zelf een gratis babysite | inloggen
kinderkamer.groeimee.nl

Automatisering in ziekenzorg en kinderopvang

Weet u hoeveel bedrijven actief zijn met alle processen rondom de zorg? Bijvoorbeeld voor de bediening van beademingsapperatuur. Maar ook voor het electronische patienten dossier en andere gegevens uitwisseling tussen artsen over u als patient. Weet u het verschil it en ict

Het antwoord is dat vele duizenden bedrijven actief zijn in de zorg. Een van die bedrijven is Switch uit Oldenzaal.

Switch integreert ICT optimaal in de zorg! In de zorg is moderne ICT van levensbelang. Van iedere patiënt wordt een uitgebreid digitaal dossier aangelegd om exact te weten wat er met de patiënt aan de hand is waarnaast onderzoeks resultaten en bijbehorende foto's en/ of bestanden op een efficiënte manier moeten worden opgeslagen. Het ziekenhuis maakt van zeer moderne apparatuur gebruik en de informatie die daarbij vrij komt dient op een veilige en privacy beschermende manier opgeslagen te worden. Het ziekenhuis ICT netwerk dient goed uitgedacht te zijn, verschillende afdelingen moeten met elkaar kunnen communiceren via een gezamenlijk Platform as a Service. Informatie uitwisseling, data opslag, computer analyse is van essentieel belang om snel tot een levens besparende behandeling te komen.

Patiënt bewaking

Zodra een patiënt mogelijk bewusteloos aan de apparatuur ligt in het ziekenhuis is het noodzakelijk om goede monitoring te hebben waarnaast de arts of nachtzuster automatisch bij ongeregeldheden wordt ingeseind. Monitoring en de versturing van die gegevens naar een centrale balie is van levensbelang. De ICT infrastructuur dient dan ook via een LAN netwerk of een wireless netwerk efficiënt de van belang zijnde informatie te verspreiden naar de juiste persoon en/ of monitoringslocatie. Het netwerk moet altijd zonder problemen functioneren en zodra specifieke informatie is gewenst dient dit direct beschikbaar te zijn. Bij complicaties dient direct informatie beschikbaar te zijn omtrent specifieke behandel methoden indien dit niet direct paraat is bij de arts.

Ziekenhuis ICT infrastructuur

Binnen een ziekenhuis wordt gewerkt met vertrouwelijke informatie en dus dient de infrastructuur en de verzamelde data goed bewaard te worden. Daartoe dient het ziekenhuis een goed opererende ICT infrastructuur te hebben. Scans worden gemaakt en gekoppeld aan patiënten dossiers en dus dient een grote digitale opslag capaciteit aanwezig te zijn. De server dient een krachtige processor te beschikken om het intensieve ziekenhuis gebruik aan te kunnen. Bovendien dient de packet switching tussen de server en de werkplek van de "rond gaande" arts efficiënt, snel en probleemloos gaan. De ziekenhuis ICT aorta infrastructuur dient dan ook binnen het ziekenhuiswezen goed geïntegreerd zijn met alle moderne verkrijgbare applicaties.

Uitwisseling zorg gegevens

Ook binnen de zorg is automatisering van de uitwisseling van zorg gegevens essentieel. Enerzijds moet de ambulance via een WaaS verbinding automatisch medische gegevens kunnen verkrijgen omtrent de patient, alsmede moet op afstand informatie met het ziekenhuis uitgewisseld kunnen worden. Ook tussen de ziekenhuizen dienen gegevens via een ICT platform uitgewisseld te worden om zo de beste zorg te kunnen aanbieden aan de patiënt. Snelle informatie verstrekking via een uitgebreid ziekenhuis netwerk waarbij diagnoses op de meest efficiënt manier worden teruggekoppeld naar de arts is van groot belang. De moderne arts kan bij zijn ronde handig gebruik maken van touch-screen apparaten waarmee de laatste patiënt informatie uit de ziekenhuis cloud kunnen worden gehaald.

Beschermde opslag in de cloud

Voor ziekenhuizen is het van het grootste belang dat middels ict dienstverlening de patiënt gegevens goed en betrouwbaar worden bewaard zodoende dat de privacy van persoonsgegevens nooit geschonden worden. Dit mag ook niet conform de regels gesteld in het protocol bescherming persoonsgegevens. Toch kan ook het ziekenhuis data op een betrouwbare manier afschermen en in de cloud bewaren zodat er altijd een back-up is van de meest waardevolle medische gegevens. Op dagelijkse basis kan via een beveiligde ICT lijn naar de cloud server de gewijzigde opgeslagen data automatisch worden ge-upload zodat het ziekenhuis te allen tijd ervan is verzekerd dat de medische gegevens nooit verloren kunnen gaan.


Reageer

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit babyverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste foto's

Er zijn nog geen fotoseries.

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: