Deze babysite is een onderdeel van groeimee.nl
Maak zelf een gratis babysite | inloggen
kinderkamer.groeimee.nl

Kinderkamer verbouwen tot fitnessruimte

Sinds de kinderen het huis uit zijn staan de kinderkamers leeg. Al een tijdje zocht ik een goede nieuwe bestemming.
Als de herfst is begonnen en het is steeds minder prettig om buiten te sporten. Vorig jaar heb ik met een paar vriendinnen in de sportschool getraind, maar dat vond ik niet zo leuk en ik zat er meteen voor een jaar aan vast. Dit jaar heb ik dus besloten om onze lege zolder (kinderen het huis uit) in te richten als home fitness studio. Ik wilde goede spullen, zo begon mijn Kettler mania.

Fitness for free

Ken je dat? Je hebt het plan veel te gaan sporten, vol goede moet sluit je een duur abonnement af bij de sportschool, voor een jaar.... De eerste drie weken ga je drie keer per week en heel fanatiek. Dan komt het een weekje wat minder uit en ga je de week daarna nog één keer. De laatste 6 maanden ben ik nog 2 keer geweest. En daar betaal je dan 50 euro per maand voor.

Dit jaar kocht ik voor het geld van een abonnement een paar mooie apparaten voor mijn thuisstudio en vanaf dat moment kan ik er elke dag gratis trainen. Heerlijk

Kettler hometrainer

Op de sportschool hadden ze apparatuur van Kettler en dat vond ik altijd wel lekker degelijk. Dus toen ik dat in een mooie sportzaak in Hengelo tegenkwam ben ik meteen voor het beste gegaan. Ik ken mezelf, als ik troep koop ga ik het toch niet gebruiken.

Het eerste apparaat was een hometrainer. Lekker op een degelijk fietsje zitten. Ik heb de TV voor de fiets gezet, dus ik kan het gewoon tegelijk doen. Ik wil toch "De Wereld draait door" kijken, en nu ben ik ondertussen ook nog drie kwartier aan het sporten. Het kost me dus eigenlijk helemaal geen tijd.

Kettler Crosstrainer

Naast een apparaat voor de benen wil ik ook een apparaat voor een "total body workout". Een Crosstrainer is voor je armen en je benen. De beweging lijkt met meest op langlaufen en heeft ook wel wat weg van Nordic walking. Gewoon lekker met het hele lichaam bezig zijn. Als ik erop stap heb ik meteen het gevoel dat ik goed bezig ben. De crosstrainer doe ik telkens een kwartiertje en daarna mag ik van mezelf 5 minuten uitrusten en ga ik weer verder. Mij Kettlertje houdt netjes bij hoeveel kilometer ik heb afgelegd en ik zie mezelf al een hele tocht door Sauerland maken op langlauf ski's.

Kettler Ergometer Roeitrainer

Soms heb je gewoon even energie teveel en moet je afreageren. Dan is mijn roeitrainer ideaal. Mijn doel is vaak om zo snel mogelijk 500 meter te hebben afgelegd in zo min mogelijk tijd. Ik zet de muziek dan wat harder aan, en dan is het knallen! Ik ben op dit apparaat vaak na 10 minuten helemaal bezweet en stap dan stevig hijgend af. Wat een goed gevoel geeft dat. Ik zie mezelf in mn hoofd al over de olympische finish heenkomen.

Ik ben na 4 maanden gebruik helemaal gek van mijn Kettler apparaten en merk dat ik het veel beter kan volhouden als ik niet helemaal naar de sportschool hoef en het gewoon voor de tv kan doen. Ik ben ook flink afgevallen. 95 kilo was toch wel een beetje veel voor mijn 1 meter 70. Gelukkig ben ik nu 15 kilo afgevallen en ik voel me een stuk lekkerder. Ik zie ook op mijn Kettlertjes dat ik het langer volhoudt dan vroeger of dat ik sneller kan.

Misschien dat ik in het voorjaar ook gewoon binnen blijf sporten, het bevalt zo goed.

Waarde vermeedering woning

Met een fitnessruimte kan de waarde van jouw woning verbeteren. Wil jij jouw huis verkopen? Denk goed na of je deze gaat verkopen aan mensen met kinderen. Dan moet je de kinderkamer immers nog niet verbouwen tot fitnessruimte....

Verbouwing financieren

Het hoeft niet duur te zijn om de fitnessruimte in te richten. Zoek bijvoorbeeld tweedehands fitnessaparatuur. Heb jij geen geld en wil jij toch alles nieuw kopen? Zoek dan vooraf het goedkoopste doorlopend krediet.


Reageer

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit babyverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste foto's

Er zijn nog geen fotoseries.

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: