Deze babysite is een onderdeel van groeimee.nl
Maak zelf een gratis babysite | inloggen
kinderkamer.groeimee.nl

Oppasstudent voor kinder oppas werk zoeken

Op zoek naar een oppas?

Bent u op zoek naar een oppas of ben je zelf een oppas, dan ben je op www.oppaszoekertje.be aan het juiste adres. Op deze website worden ouders en oppassen bij elkaar gebracht.

Als je het hebt over een oppasser, dan kan je aan de volgende dingen denken:

 • Een oppas voor een vaste dag in de dag
 • Een oppas voor meerdere dagen in de week
 • Een oppas die incidenteel oppast (bijvoorbeeld als ouders een verjaardag hebben)
 • Een oppas die je kan bellen in geval van nood

Een oppasser moet natuurlijk van kinderen houden en het leuk vinden om spelletjes en dergelijke met kinderen te doen. Verder is het van belang dat de oppasser veel verantwoordelijkheidsgevoel heeft, je werkt immers met kinderen. Ervaring (en referenties) zijn daarom erg handig. Heb je nog niet zoveel ervaring, maar lijkt het oppassen je wel heel leuk? Dan kan je dat het beste aangeven bij de ouders. Wellicht kunnen zij je wel heel veel leren en vinden ze dat geen probleem.

Ouders die kijken op www.oppaszoekertje.be

Als je als ouder kijkt op oppas zoekertje, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een oppas. Op deze website vindt u meerdere oppassen, waarschijnlijk ook dicht bij u in de buurt. Wij raden u aan om eerst een kennismakingsgesprek te plannen. Dit gesprek kan het beste plaats vinden bij de ouders thuis en als het kindje wakker is. Het is namelijk niet alleen belangrijk of ouders en oppas onderling een klik hebben, het is ook belangrijk dat de oppas en het kindje onderling een klik hebben. U kunt uw oppas rustig vragen naar ervaring, zeker leeftijdscategorieën zijn hierin belangrijk. Als uw oppas via oppas zoekertje nog niet veel ervaring heeft, dan kan u een en ander uitleggen. Het voordeel: Alles gebeurt zoals u het wil en niet zoals de oppas gewend is van andere gezinnen.

Huishoudelijk werk

Sommige oppassers wordt gevraagd om licht huishoudelijk werk te doen. Denk hierbij aan strijken, afwassen enzovoort. Ramen lappen en dweilen valt hier niet onder. Als je gevraagd wordt om huishoudelijk werk te doen, dan mag je best wat meer geld per uur vragen. Het ligt wel aan de mate van het huishoudelijke werk hoeveel je vraagt. Als je alleen een afwasje moet doen, moet je je afvragen of het belangrijk is om extra geld te vragen. De rest van de avond zit je immers lekker op de bank. Houd jij van een grotere uitdaging? Wellicht mag je meedenken over het inrichten van de babykamer, of de inrichting tienerkamer. Bijvoorbeeld bij de keuze van donzen dekbedden.

Vergoedingen oppaswerk

De vergoedingen voor oppaswerk verschillen nogal. Allereerst is het belangrijk hoeveel kinderen er zijn. Bij één kindje is een vergoeding van €2,50 per uur prima. Bij 2 kinderen kan je naar €3,50 gaan en bij drie of meer kinderen kan je €5,- in het uur vragen. We gaan er hierbij vanuit dat de kinderen slapen en dat jij op de bank zit. Per huishoudelijk taak kan je €0,50 cent per uur extra vragen.Met dat geld kan je vbeel doen, zoals je sparen voor studiekosten en opleiding of je examen rijbewijs.

Eigenschappen oppas

Een oppas moet aan een aantal eigenschappen voldoen:

 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Lief
 • Gezellig
 • Creatief
 • Consequent
 • Goed met stress om kunnen gaan
 • Geduldig zijn
 • verstand van babyvoeding merken


27 reacties

jana huyens schrijft:

hallo ben een meisje van 16jaar ik ben jarig op 27 februarie, ik woon in de gemeente machelen en zou heel graag op kinderen letten, ik ga graag om met kindjes, wie is er geintreseert voor een oppaser contacteer mij dan op het email adres: jaantje_1994@hotmail.com

vriendelijke groeten

Bo Vercruyssen schrijft:

Ben je op zoek naar een babysit in de regio Brakel- Oudenaarde- Zottegem? Aarzel dan niet en contacteer me! Ik ben zelf 17 jaar en heb al heel wat oppaservaring met kindjes van alle leeftijden!
Je mag me mailen op: bovercruyssen@gmail.com

Aina Gitchi schrijft:

Geachte

Mijn naam is Aina en ik ben in februari 16 jaar geworden. We zitten thuis in een kleine familiecrisis, dus ik zou heel graag een centje bijverdienen zodat ik een deel van mijn studies kan meebetalen.

Ik zit nu in het 4de jaar (Economie - talen) in het Sint - Lievenscollege te Antwerpen.
Ik beschik over een kennis van Nederlands, Engels, Frans, Duits, en Russisch is mijn moedertaal.
Ik ben zeer gedreven en sta open voor nieuwe taken en aanpassingen.

Sinds mijn 5 jaar help ik mee met het opvoeden van mijn broertje en 2 zusjes, dus ik weet hoe stressvol het kan zijn met kinderen. Ik kan er wel heel goed mee en bezorg ze een enorm leuke en tegelijkertijd leerzame tijd. Ook help ik graag mee met het huishouden, dat is geen enkel probleem!

Zou u me aub een antwoordje kunnen sturen
op mijn e-mailadres? aina.gitchi@hotmail.com


Alvast hartelijk bedankt !
Met vriendelijke groetjes,Aina.

Van Craen Lore schrijft:

Hallo , mijn naam is Lore Van Craen .
ik woon in Hever en zou dus graag babysitten in het weekend in regio Leuven/Mechelen.

Ik babysit al 2 jaar bij 2 gezinnen , wanneer zij een speciale gelegenheid hebben , maar ik zou graag nog een centje bijverdienen want ik zit bijna in het 6de jaar en dan beginnen mijn dure studies!

contacteren kan op lore_van_craen@hotmail.com
of tel ;015/516979

Hoskens Jessica schrijft:

Hallo , mijn naam is Jessica Hoskens.
Ik ben 16 jaar.
Ik woon in Bierbeek en ik zou graag in omstreken babysitten.
Zoals leuven , tienen , ..
Op plaatsen die ik makkelijk kan bereiken met het openbaar vervoer en uiteraard dicht in de buurt.
Op school volg ik de richting voeding-verzorging.
Na de grote vakantie begin ik aan mijn vijfde middelbaar en begin dan aan mijn stages , met kinderen in kinderdagverblijven.
Ik wil nu al heel veel leren , ik ben leergierig.
& ik wil graag een centje bij verdienen.
Dus daarom ben ik op zoek naar een vakantiejob in de maand juli.

Contacteren kan op mijn emailadres :
jessica-hoskens@hotmail.com

Met vriendelijke groeten
Hoskens Jessica

Snelders Anouk schrijft:

Halo , ik ben Anouk Snelders .
ik ben 17 jaar en ik zou graag wat bij verdienen als oppas .
ik woon in Schoten , provincie Antwerpen .
Later zou ik graag kleuterleidster worden en daarom leek het me leuk om een studentenjob te zoeken in verband met kindjes .

ik ben heel de maand augustus, tijdens de weekends + vrijdagavond en tijdens schoolvakanties vrij .

ik heb een jaar op mijn buurmeisje gepast, elke dag na school tot de ouders thuis kwamen en soms in het weekend ook . ik heb dus niet zoveel ervaring maar ik kan zeer goed overweg met kindjes . ik zou graag nog veel bij leren voor mijn beroep later .

jullie kunnen me contacteren op mijn email-adres :
anouk.snelders@pandora.be

groeten , Anouk Snelders

Almeida Jennifer schrijft:

Hallo ik ben Jennifer, ik ben 18 jaar oud en ik zoek namelijk een studenten
job voor deze zomervakantie.
Ik kan elke job aanvaarden, zelfs babysitten. Ik kan goed omgaan met
mensen / kinderen en ik ben creatief.

Ik ben afgestudeerd in ASO-richting : Moderne Talen Wetenschappen
School: Sint-Agnesinstituut Hoboken

Ik woon in regio: Antwerpen (postcode:2660 , Hoboken)
U kunt me bereiken via e-mail: jennibleu@hotmail.com

Ik plaats deze zoeker in hoop dat ik tijdens de vakantie werkervaring kan
op doen.
Hartelijk bedankt voor het lezen van mijn zoekertjes

met vriendelijke groette,
Jennifer

Joy schrijft:

Hoi,

Ik ben Joy en ik ben 17 jaar oud. Ik doe de opleiding Pedagogisch Werker en loop hierbij 2 dagen stage op een kinderdagverblijf. Ik pas al jaren op kinderen uit de wijk en in de familie. Ik ben bereid om avonden op te passen, als ik school heb in het weekend hele dagen en als er vakantie is ook hele dagen. Ik woon in voorburg, maar heb een scooter dus ben bereid wat verder te reizen. U kunt me altijd mailen: joy-1994@live.nl

Met vriendelijke groet,
Joy

Brenda schrijft:

hallo ,

ik ben 16 jaar en zoek een oppasadres in de buurt van maastricht.
ik kan doordeweeks na 16.00 uur , elke avond dus.

ik doe richting zorg en welzijn ik wil graag wat bijverdienen, en vind het heel leuk om met kinderen om te gaan , heb vaker opgepast en vind het fijn om andere mensen te helpen of een plezier te doen!

heeft u intresse mail dan naar :

brennepenn@live.nl

grtzz! x

Julie schrijft:

Hallo, ik ben 15 jaar en wordt in mei 16 jaar.
Ik zoek iets om een beetje centjes bij te verdienen en ben bereid om te babysitten. Ik ga graag om met kindjes en heb zelf ook een klein broertje van 2 jaar waar ik ook regelmatig op pas. Ik kan oppassen in de regio gent maar ook in regio oudenaarde.

Intresse?
juliecasteleyn@hotmail.com

annelies schrijft:

hallo,ik word in maart 16 en zou graag ouders willen helpen door te oppassen in het weekend en vakanties.
ik woon in kerksken en kan oppassen in de regio aalst,ninove...

u kan mij altijd mailen : annelies.ruysbergh@gmail.com

alvast bedankt

lindsy schrijft:

hallo,
ik ben lindsy en wordt 21augustus 16.
Ik heb een grote liefde voor kindjes dus daarom dacht ik om te gaan babysiiten. Ik heb 4jongere broers en zussen van 3,8,11 en 12 dus heb al wel redelijk wat ervaring met kindjes. Ook ga ik vaak babysitten bij de kindjes van mijn tante, en ik heb nog nooit geen klachten gehoord. Op school volg ik verzorging,, dus ook daar leer ik veel over kindjes. Ik woon in zele, dus voor de regio Dendermonde, zele, lokeren kan ik altijd komen. Ik kan elke avond als je dat wenst, op woensdag namiddag en in het weekend. Als je interesse hebt mag je me altijd een mailtje sturen. lindsy.m@telenet.be

Met vriendelijke groet, lindsy

Noortje schrijft:

Goededag,

Ik ben Noortje de Brouwer uit Hamont-Achel. Ik zoek een bijbaantje om wat extra centjes te verdienen voor in de toekomst. Ik doe geen opleiding met kinderen maar ik heb vroeger en nog steeds altijd op mijn neefjes gepast en bij nog een adres. Ik heb ervaring met baby's, want heb toen mijn jongste neefje geboren was altijd op hem gepast. En ik heb zelf een jonger broertje en zusje. Ik doe een opleiding in de kappersindustrie. Ik zit nu in 6e (voorlaatste) leerjaar. En als u graag geknipt word mag dat ook :-). Ik ben dol op kinderen en hoop dat ik er zelf over een paar jaar ook aan mag beginnen. Voor degene die intresse hebben, stuur me een mailtje:
Nerdje_debrouwer@hotmail.com

Groetjes,
Noortje de Brouwer

Justine Lobbens schrijft:

Hallo,

Mijn naam is Justine Lobbens en wonend te Menen.
Ik ben 15 jaar.
Ik zou graag babysitten omdat ik ten eerste al heel wat ervaring heb op dat vlak, en ten tweede ik het heel graag doe.
Op school volg ik Humane Wetenschappen, en ik kan zeker wel met kinderen omgaan.
Bij intresse contacteer op het volgende email adres:
justine.lobbens@hotmail.be

Met vriendelijke groeten,
Justine

Joni schrijft:

hallo, ik ben joni een meisje van 17 jaar.
ik zou graag oppassen op baby'tjes of oudere kinderen mag ook. en dit in de regio van heist - op - den - berg.
ik doe op school verzorging. ik heb al stage gedaan bij een onthaalmoeder dus ik weet wel hoe ik met kindjes om moet gaan, ik ben ook leiding bij de chiro dus ook met iets oudere kinderen kan ik goed overweg. als u een oppas zoekt kan u mij altijd een e-mail sturen naar: jonigoovaerts@msn.com

Kaylee schrijft:

Hallo !

Ik ben Kaylee,
Mijn leeftijd is 15 jaar.
Ik zou het heel erg leuk vinden een centje bij te kunnen verdienen.
Ik ken heel wat van dit vak!
Ik zit in het 3de middelbaar met als vak ' voeding - verzorging '
Zelf werk ik veel met kinderen ...
Als u oppas zoekt kunt u bij mij altijd terecht in de omstreken Wilrijk.
u kunt mij altijd sturen naar dit e-mail adres ; kaylee.meyers@telenet.be

Bénédicte schrijft:

Geachte,

Mijn naam is Bénédicte , ben 17 jaar oud en kom van Lot.
Ik heb ervaring met het opassen sinds een jaar. Na dit geef ik ook kleuterturnen te Sint-Pieters-Leeuw.

Zoekt u een leuke oppas voor jouw kinderen in regio Brussel,Halle,Lot,Sint-Pieters-Leeuw of Lembeek ?
Contacteer me dan ! :D

benedicte.hamelryk@hotmail.com

chantal schrijft:

hoi moeders zijn jullie opzoek naar oppas voor u kindje .in de leven teid van 0-3 jaar .in rotterdam of in de buurt van rotterdam .dan ,bied ik me aan .ik ben chantal ben 29 jaar ben moeder van 2 kids .als het mogelijk is .dat ik bij mijn thuis ken oppasen dan graag,vr gr chantal

chantal schrijft:

sorry ik vergat mij email er bij te zetten .chantal666nl@gmail.com ik hoop op reactie gr chantal

Evelyn schrijft:

hey zoekende ouders,

opzoek naar een oppas met ervaring? in de buurt Putte-Mechelen? dan ben ik de oppas die je zoekt! ik ben 18 jaar en ben opzoek naar kindjes om op te letten. ik heb al 2 jaar ervaring bij de gezinsbond.

laat me iets weten aub,
op de_kwezelyn_0507@hotmail.com

lieve groetjes,

Evelyn

Valerie schrijft:

Hallo!

Ik ben een meisje van bijna 17 jaar en ik zoek kinderen om bij op te passen, ook huishoudelijke taakjes doen is geen enkel probleem

Valerie schrijft:

Hallo!

Ik ben een meisje van bijna 17 jaar en ik zoek kinderen om bij op te passen, ook huishoudelijke taakjes doen is geen enkel probleem
Ik werk het liefst in de regio van Lier -Mechelen

Laat mij iets weten als je geïnteresseerd moest zijn op valerie.clerebout@hotmail.com

Valerie

Fien Huyghebaert schrijft:

hallo ik ben Fien en ben 16 jaar.
voor in de zomervakantie zou ik graag voor kindjes oppassen.
liefst van in de regio Assenede

Valerie schrijft:

Hallo
Ik ben Valerie en ik wordt dit jaar nog 17 jaar

Ik ben op zoek naar gezinnen die een oppas zoeken met of zonder huishoudelijk werk.
Liefst in de regio van Mechelen Lier

sarah schrijft:

Hallo ik ben sarah en ik ben opzoek naar gezinnen die een oppas zoeken met of zonder huishoudelijke taken. liefste in de regio BRUSSEL.

als u mij wilt contacteren hier mijn email adress of telefoon numer : fatmamimi@hotmail.com
tel: 0486084038

katrijn schrijft:

- Katrijn
- zoekt gezinnen met vervoer
- Lokeren/Daknam
- liefst schoolgaande kinderen
- katrijndebock@hotmail.com

katrijn schrijft:

- Katrijn (17 jaar)
- zoekt gezinnen met vervoer
- Lokeren/Daknam
- liefst schoolgaande kinderen
- katrijndebock@hotmail.com

Reageer

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit babyverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste foto's

Er zijn nog geen fotoseries.

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: